|
|
|
... kihűtjük, közben külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
A mézes krémes tésztájához a szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül), és jól összedolgozzuk. Majd kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjuk a 2 evőkanál tejjel összekevert kakaóport. A kétféle tésztát mé... |
2021-12-12 09:11:06 |
|
|
|
|
|
|
... kakaópor
3 ek cukor
3 ek víz
6 dkg vaj
1 tk olaj
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a mézet a vajjal a mikróban alacsony fokozaton (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, csipet sót, a cukrot. A felolvasztott és langyosra hűlt vajas mézzel és a tojásokkal összegyúrjuk a tésztát, ha nehezen akarna össze... |
|
2021-04-01 20:15:42 |
|
|
|
|
|
|
... margarin,
2 ev. kakaópor (inkább cukrozatlan)
Ezeket gőz felett kikavarom, és megvárom, amíg kihűl. Utána annyi lisztet (35-45 dkg ) kell hozzátenni, amennyit felvesz, hogy puha legyen. A liszthez kell keverni 1 csapott teáskanál szódabikarbónát. Összegyúrom a hozzávalókat. Nem szabad túl lisztezni a deszkát, csak amennyi éppen szükséges, hogy ne ragadjon, mert aztán nag... |
2020-12-27 16:30:11 |
|
|
|
|
|
|
... tojás (sárgája)
A TETEJÉRE:
1 db tojás
2-3 dkg szezámmag
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. A vajas liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, és 1 órát meleg helyen kelesztjük.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: a sonkát aprór... |
|
2018-10-21 19:59:32 |
|
|
|
|
|
|
... liszt 6 tojás sárgája Kis só 2 evőkanál jó savanyú tejföl 9 kanál ecet Zsírban kisütve
Vajas leveles tészta
25 dkg vaj 90 dkg liszt Kis só 3 részre osztani 10 dkg vaj a liszthez adni 18 dkg lisztből ecetes hideg vízzel rétes tésztát gyúrunk Kb. 1/4 órát dolgozzuk Ha a tészta 9 percig pihent a vajat a tészta közepére helyezzük, 4x összehajtogatjuk Kisodorjuk, 1 órát... |
|
2018-07-13 12:56:03 |
|
|
|
|
|
|
... étolaj A lekenéshez: 2 teáskanál só, 25 dkg margarin, Tetejére: 1 tojás, kb 15 dkg reszelt sajt
Az élesztőt megfuttattam a langyos, cukros tejben(zero), amikor megkelt hozzáadtam a liszthez a tojással, kefir helyett én natur joghurtot használtam, ez volt itthon, az étolajjal és a csipet sóval együtt. Az egészet jól összedolgoztam, én keménynek itéltem a tésztáját, ezért tette... |
2018-07-04 12:29:56 |
|
|
|
|
|
|
... Amikor kész, a szobahőmérsékletű vajat 3 evőkanál eritrittel, a vaníliával és a citrom héjával is kihabosítjuk, majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat is.
3. A manióka liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát. A kész vajas habhoz hozzáadjuk a fehérje 1/3-át, és egy szilikon lapáttal vagy kanállal óvatosan összeforgatjuk úgy, hogy a manióka liszt 1/3-át is közben ... |
2018-06-04 18:36:03 |
|
|
|
|
|
|
... lisztet elkeverem a sóval ,morzsásra daráltam az előzöleg felkockázott hideg vajjal , tálba öntöttem , a vizet elkevertem az ecetel a mézzel a vanilia kivonattal és tojásokkal . A vajas liszthez öntöttem és gyors mozdulatokkal összeálitottam a tésztát .
9 db egyenlő részre osztottam foliával letakarva hütőszekrénybe tettem 2 orát pihenni , majd kinyujtottam ( itt lehet kerek... |
2018-04-10 15:57:21 |
|
|
|
|
|
|
... fogvájót. Addig kell sütni, amíg a tűt tisztán, ragacsosság nélkül húzzuk vissza.
- Élesztős tésztához használjunk friss élesztőt, és langyos tejjel dolgozzuk el. Minden fél kiló liszthez egy deka élesztőt számítsunk.
- Ha kelt tésztát sütünk, a sütő ne legyen nagyon forró, amikor a tésztát beletesszük, mert a külseje megég, a belseje pedig nyers marad.
- Omlós t... |
2018-03-23 18:12:10 |
|
|
|
|
|
|
... verjük.
A margarint kihabosítjuk az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a tojások sárgájával és az aromával. Ha kész, keverjük bele a gesztenyemasszát is.
A liszthez adjuk hozzá a sütőport keverjük el, és adjuk a gesztenyés-vajas masszához. Dolgozzuk jól össze, majd forgassuk bele apránként a felvert tojáshabot, végül pedig a durvára vágott c... |
2018-03-11 18:31:33 |
|
|
|
|