Belépés
Mézeskrémes
... kihűtjük, közben külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
A mézes krémes tésztájához a szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül), és jól összedolgozzuk. Majd kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjuk a 2 evőkanál tejjel összekevert kakaóport. A kétféle tésztát mé...
2021-12-12 09:11:06
Lajcsi szelet
... kakaópor
3 ek cukor
3 ek víz
6 dkg vaj
1 tk olaj


ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a mézet a vajjal a mikróban alacsony fokozaton (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, csipet sót, a cukrot. A felolvasztott és langyosra hűlt vajas mézzel és a tojásokkal összegyúrjuk a tésztát, ha nehezen akarna össze...
2021-04-01 20:15:42
Mézes krémes
... margarin,
2 ev. kakaópor (inkább cukrozatlan)
Ezeket gőz felett kikavarom, és megvárom, amíg kihűl. Utána annyi lisztet (35-45 dkg ) kell hozzátenni, amennyit felvesz, hogy puha legyen. A liszthez kell keverni 1 csapott teáskanál szódabikarbónát. Összegyúrom a hozzávalókat. Nem szabad túl lisztezni a deszkát, csak amennyi éppen szükséges, hogy ne ragadjon, mert aztán nag...
2020-12-27 16:30:11
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ: 2,5 dkg élesztő 1 tk cukor 2 dl tej
... tojás (sárgája)
A TETEJÉRE:
1 db tojás
2-3 dkg szezámmag

ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel. A vajas liszthez hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, és 1 órát meleg helyen kelesztjük.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket: a sonkát aprór...
2018-10-21 19:59:32
Cili néni receptjei
... liszt 6 tojás sárgája Kis só 2 evőkanál jó savanyú tejföl 9 kanál ecet Zsírban kisütve

Vajas leveles tészta
25 dkg vaj 90 dkg liszt Kis só 3 részre osztani 10 dkg vaj a liszthez adni 18 dkg lisztből ecetes hideg vízzel rétes tésztát gyúrunk Kb. 1/4 órát dolgozzuk Ha a tészta 9 percig pihent a vajat a tészta közepére helyezzük, 4x összehajtogatjuk Kisodorjuk, 1 órát...
2018-07-13 12:56:03
Sajtos kifli
... étolaj A lekenéshez: 2 teáskanál só, 25 dkg margarin, Tetejére: 1 tojás, kb 15 dkg reszelt sajt
Az élesztőt megfuttattam a langyos, cukros tejben(zero), amikor megkelt hozzáadtam a liszthez a tojással, kefir helyett én natur joghurtot használtam, ez volt itthon, az étolajjal és a csipet sóval együtt. Az egészet jól összedolgoztam, én keménynek itéltem a tésztáját, ezért tette...
2018-07-04 12:29:56
Epres-rebarbarás sütemény - cukormentesen!
... Amikor kész, a szobahőmérsékletű vajat 3 evőkanál eritrittel, a vaníliával és a citrom héjával is kihabosítjuk, majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat is.

3. A manióka liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát. A kész vajas habhoz hozzáadjuk a fehérje 1/3-át, és egy szilikon lapáttal vagy kanállal óvatosan összeforgatjuk úgy, hogy a manióka liszt 1/3-át is közben ...
2018-06-04 18:36:03
Napóleon torta
... lisztet elkeverem a sóval ,morzsásra daráltam az előzöleg felkockázott hideg vajjal , tálba öntöttem , a vizet elkevertem az ecetel a mézzel a vanilia kivonattal és tojásokkal . A vajas liszthez öntöttem és gyors mozdulatokkal összeálitottam a tésztát .
9 db egyenlő részre osztottam foliával letakarva hütőszekrénybe tettem 2 orát pihenni , majd kinyujtottam ( itt lehet kerek...
2018-04-10 15:57:21
A tésztasütés törvényei
... fogvájót. Addig kell sütni, amíg a tűt tisztán, ragacsosság nélkül húzzuk vissza.
- Élesztős tésztához használjunk friss élesztőt, és langyos tejjel dolgozzuk el. Minden fél kiló liszthez egy deka élesztőt számítsunk.
- Ha kelt tésztát sütünk, a sütő ne legyen nagyon forró, amikor a tésztát beletesszük, mert a külseje megég, a belseje pedig nyers marad.
- Omlós t...
2018-03-23 18:12:10
Tiroli gesztenyés szelet
... verjük.

A margarint kihabosítjuk az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a tojások sárgájával és az aromával. Ha kész, keverjük bele a gesztenyemasszát is.

A liszthez adjuk hozzá a sütőport keverjük el, és adjuk a gesztenyés-vajas masszához. Dolgozzuk jól össze, majd forgassuk bele apránként a felvert tojáshabot, végül pedig a durvára vágott c...
2018-03-11 18:31:33
1 2 3 .9 10 13 14 .17 18 19 
Címkék: HOZZÁVALÓK TÉSZTÁHOZ, tésztasütés törvényei, porcukorral habosra, mézes krémes, szódabikarbónát felfuttatjuk, liszthez hozzárakjuk, többi hozzávalót, egyik feléhez, kétféle tésztát, mikróban alacsony, liszthez hozzáadjuk, tojásokkal összegyúrjuk, liszthez kell, élesztőt langyos, vajat elmorzsoljuk, vajas liszthez, tojások sárgáját, felfuttatott élesztőt, sonkát aprór, liszthez adni, tészta közepére, élesztőt megfuttattam, csipet sóval, szobahőmérsékletű vajat, citrom héjával, manióka liszthez, kész vajas, szilikon lapáttal, manióka liszt, előzöleg felkockázott, vizet elkevertem, vanilia kivonattal, deka élesztőt, tésztát beletesszük, külseje megég, belseje pedig, margarint kihabosítjuk, vaníliás cukorral, tojások sárgájával, liszthez adjuk, sütőport keverjük, gesztenyés-vajas masszához, felvert tojáshabot, durvára vágott, gesztenyemasszát, összehajtogatjuk, szódabikarbónát, összedolgoztam, hütőszekrénybe, összedolgozzuk, összeálitottam, összeforgatjuk, cukormentesen, hozzákeverjük, felolvasztjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.